energiebewustontwerpen

Ook in 2018 kunt u volop genieten van energiepremies, fiscale voordelen en een energielening.

VEA • 8 januari 2018

In Vlaanderen worden in 2018 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen. Daarnaast kunt u ook een energielening tot 15.000 euro aanvragen via het energiehuis in uw buurt om uw energiebesparende investeringen te financieren.

Het pakket energiepremies wordt toegekend en uitbetaald door de netbeheerders (Eandis of Infrax). De nadruk ligt op isolatiemaatregelen in bestaande woningen en op investeringen in groene energie zoals een warmtepomp of een zonneboiler. Voor wie grondig renoveert en minstens 3 energiebesparende investeringen uitvoert, werd de totaalrenovatiebonus ingevoerd.

Bij een E-peil voor nieuwbouw van maximaal E30 (bouwaanvragen vanaf 2018) krijgt u automatisch een korting van 50% op de onroerende voorheffing en dit gedurende 5 jaar. Bij een E-peil van maximaal E20 bedraagt de korting 100% op de onroerende voorheffing, eveneens gedurende 5 jaar.

Voor Ingrijpende Energetische Renovaties (IER) is er een korting op de onroerende voorheffing bij een E-peil van maximaal E90 (5 jaar – 50% korting) en maximaal E60 (5 jaar – 100% korting).

Informeer uw klanten grondig over de energiepremies. U kan deze brochure downloaden of gratis bestellen via volgende link: https://www.vlaanderen.be/nl/publicaties/detail/energie-sparen-vanaf-2018-vraag-je-premie-aan-pakket-van-20-exemplaren.