Equivalent rendement voor warmtekrachtkoppeling

Er is een extern rekenblad ontwikkeld waarmee een equivalent rendement kan worden bepaald voor warmtekrachtkoppeling en voor de combinatie van preferente en niet-preferente warmteopwekkers (Excelrekenblad 0,7 MB).

 

Voor elke energiestroom (verwarming, koeling, warm tapwater of bevochtiging) die door zo een toepassing wordt geleverd, moet een afzonderlijk equivalent rendement worden bepaald. Het equivalent rendement dat u bekomt met het rekenblad kan als rendement van een externe warmtelevering worden ingevuld in de EPB-file van het bouwproject.

 

Voor de berekening van het equivalent rendement heeft u volgende gegevens nodig:

  • gegevens met betrekking tot de warmteopwekkers of koudeleveranciers;
  • gegevens met betrekking tot de bruto (voor verwarming, warm tapwater of koeling) of netto (voor bevochtigingstoestellen) energiebehoefte van het project en eventueel de fractie gedekt door een zonnethermisch systeem. Deze waarden bekomt u door het project eerst volledig in te vullen in de EPB-software, met uitzondering van de gegevens van het opwekkingssysteem.

 

Meer informatie en praktische richtlijnen vindt u in de handleiding van het rekenblad, op het eerste tabblad.

 

equivalent-rendement-voor-een-warmtekrachtkoppeling-en-voor-de-combi-van-preferente-en-niet-preferente-warmteopwekkers.xls


terug naar overzicht