Nieuws

Uitbreiding Vlaamse energielening vanaf 1 oktober 2017

2 oktober 2017

Vanaf 1 oktober 2017 wordt de Vlaamse energielening uitgebreid. Een energielening kan je afsluiten bij een energiehuis. Met een energielening kan je BENOvatiewerken financieren waardoor je energie zal besparen in je woning, o.a. voor de investering in isolatie, nieuwe ramen, een nieuwe verwarmingsinstallatie of zonnepanelen. Daarnaast geldt de energielening ook voor nieuwbouw, maar wel op voorwaarde dat je BEN bouwt (E30). De intrest bedraagt 2% voor de algemene doelgroep, 1% voor verenigingen en 0% de sociale doelgroep.

Vanaf 1 oktober kan je maximaal 15.000 euro lenen in plaats van 10.000 euro. Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van acht jaar in plaats van vijf jaar voorheen. 

 

Opgelet: je kan nog tot eind 2018 een energielening afsluiten.

 

Uitbreiding voor sociale doelgroep: Wie behoort tot de sociale doelgroep kan een energielening afsluiten aan 0% rente (of renteloos). Tot deze doelgroep behoren o.a. de beschermde afnemers, gezinnen die een verhoogde tegemoetkoming krijgen van het ziektefonds, gezinnen met een laag inkomen…Voor deze doelgroep werd de lening ook uitgebreid van 10.000 naar 15.000 euro en af te betalen op  10 jaar tijd.  Ook na 1 januari 2019 blijft deze lening bestaan voor deze doelgroep. Indien je je woning verhuurt via een SVK kan je ook renteloos lenen op 10 jaar.

 

Uitbreiding voor verenigingen: Energiehuizen kunnen nu ook aan niet-commerciële rechtspersonen en coöperatieve vennootschappen lenen (scholen, ziekenhuizen, VZW’s,….). De intrest bedraagt 1% met een looptijd van 10 jaar. Er kan maximaal 15.000 euro ontleend worden. 

Nuttige links
www.mijnBENOvatie.be

Alles over BENOveren: energiezuinig renoveren conform de normen van het Renovatiepact2050.

www.iedereenBEN.be

Alles over BEN-bouwen: Bijna-Energieneutraal bouwen - verplicht vanaf 2021.