Helpdesk & FAQ

7 kWh/m2 of 10 kWh/m2, waar ligt het verschil?

7 kWh/m2 of 10 kWh/m2, waar ligt het verschil?


In het wijzigingsbesluit staat dat woongebouwen met meer dan 1 wooneenheid de keuze hebben tussen de eis van de woongebouwen en de eisen van de kantoren en scholen. Indien er wordt gekozen voor PV-panelen als minimumaandeel hernieuwbare energie, moet de opbrengst bij de eengezinswoningen minstens 7kWh per m² bruikbare vloeroppervlakte van de woning bedragen. Bij kantoren en scholen moet deze opbrengst minstens 10kWh per m² vloeroppervlakte van het gebouw. Buiten het verschil in opbrengst, is er nog een ander verschil tussen deze 2 keuze mogelijkheden?

 

Voor individuele ééngezinswoningen moet het minimum-aandeel van de hernieuwbare energie uitsluitend gerealiseerd worden met één van de 6 mogelijkheden.
De 7 kWh/m2 moet dus gehaald worden uit hetzij PV, hetzij een zonneboiler, hetzij biomassa enz.
Voor meergezinswoningen kan er gekozen worden om 10 kWh/m2 te realiseren met één systeem OF een mix van maatregelen te kiezen uit de 6 technieken.

 

Voor kantoren en scholen geldt sinds 1 januari 2014 een minimum van 10 kWh/jaar per m² bruikbare vloeroppervlakte uit hernieuwbare bronnen.

Voor niet-residentiële gebouwen geld vanaf 1 januari 2017 ook een minimum van 10 kWh/jaar per m² bruikbare vloeroppervlakte uit hernieuwbare bronnen.

 

 

 

LEES MEER over de eis minimumaandeel Hernieuwbare Energie op http://www.energiesparen.be/epb/eisenhernieuwbareenergie


6 september 2017



 

faq

Moet een in een warmtepomp een elektrische bijverwarming in rekening gebracht worden indien niet aangesloten? | 06-09-2017

Als zich in een warmtepomp een elektrische bijverwarming bevindt maar elektrisch niet is aangesloten, moet deze elektrische bijverwarming dan in rekening gebracht worden?