Nieuws

Koppeling energieprestatiedatabank en het omgevingsloket

30 maart 2018

De koppeling tussen de energieprestatiedatabank en het omgevingsloket gaat volgens de huidige planning in productie op woensdag 2 mei.

Sinds 1 januari 2018 wordt het omgevingsloket verplicht gebruikt voor meldingen en aanvragen van omgevingsvergunningen. Het VEA vroeg u in haar nieuwsbrief van 3 januari 2018 om voorlopig geen startverklaringen in te dienen voor dossiers die vergund of gemeld zijn via een omgevingsvergunningsprocedure.

Op dat moment was er immers nog geen koppeling tussen de energieprestatiedatabank en het omgevingsloket: aan de kant van het omgevingsloket waren de nodige webdiensten nog niet beschikbaar.

In tussentijd is verder gewerkt aan deze koppeling. Volgens de huidige planning gaat die op woensdag 2 mei in productie. Vanaf dan worden de omgevingsvergunningen en de meldingen die werden verleend, opgeladen op de energieprestatiedatabank.

Let op: om een tijdelijke overbelasting van het omgevingsloket te vermijden, zullen de dossiers in groepen worden opgeladen. Daardoor kan het enkele dagen duren voordat u uw dossier ziet verschijnen in de energieprestatiedatabank. 

Van zodra u uw dossier terugvindt in de energieprestatiedatabank, kunt u de startverklaring opladen. Dossiers die vergund of gemeld zijn via een omgevingsvergunningsprocedure zijn altijd terug te vinden in de energieprestatiedatabank.

Als u uw dossier niet terugvindt, neem dan contact op met het VEA, met vermelding van de ‘OMV (omgevingsvergunning)-referentie’ en de ligging van het project.

De manier waarop het EPB-dossiernummer is samengesteld, verschilt van de vorige vergunningsaanvragen. Ook de schermen in de energieprestatiedatabank zullen op 2 mei worden aangepast om gemakkelijker de dossiers op te zoeken die zijn ingediend via het omgevingsloket.
 

 

Bronnen